STEP BY STEP RAYUAN VISA AUSTRALIA (KALAU KENA REJECT PERTAMA KALI)

STEP BY STEP RAYUAN VISA AUSTRALIA Β (KALAU KENA REJECT PERTAMA KALI)

Alahmdulillah Ciknutt suka sangat uruskan visa Australia guest ciknutt. so siapa2 yg plan nak ke Aussie boleh contact ciknutt atau cikpejol utk urusan visa. Kami akan cuba sedaya upaya utk bantu korg dapat pergi ke negara kangaroo ni. Ini Step by step rayuan visa Australia.

52387583_2065952546856125_1626852333763690496_n

Please sayang2 semua kalau nak ke Australia issue visa 2 month before departure.
Supaya if tak granted ada masa buat rayuan.
**Visa Australia valid 1 year, multiple entry. Maksima 3 bulan sekali masuk

Imigresen Australia dan embassy perlukan 14 working days untuk review dan luluskan visa if dokumen lengkap.

If korang issue lambat, x cukup masa nak buat rayuan tau. Kesian 😭
Then jangan salahkan kerajaan Australia sebab tu memang dah S.O.P diorang.

Alhamdulillah setakat harini, dalam 100 org baru 2 org visa tak lulus juga after rayuan. Basically sebab dokumen tak lengkap.

Ni cik nutt bagi senarai camana nak buat rayuan visa Australia k.
πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

Customer boleh email ke embassy details as kt bawah:

Email dokumen ke: Visakl@dfat.gov.au
cc etakl@dfat.gov.au
1. Scanned passport
2. Snapshot of ETA yang tak granted
3. Additional info form (boleh pm cik nutt)
4. Flight reservation
5. Confirmation homestay & tour
6. Penyata akaun 5 bulan terkini (yg ada gaji) termasuk akaun lain2 cth kwsp, tabung haji, asb dsb
7. Pay slip-5 bulan terkini
8. If kerja sendiri, bg salinan ssm sekali
9. Surat pengesahan as bekerja dari majikan dan kelulusan cuti untuk ke luar negara
10. Tell them your genuine intention to go there

πŸ“§πŸ“§πŸ“§πŸ“§πŸ“§πŸ“§πŸ“§πŸ“§πŸ“§πŸ“§πŸ“§πŸ“§πŸ“§πŸ“§πŸ“§πŸ“§

Dear Sir,

We are family of ___pax travelling to Australia this ______. We have booked the flight, accommodation and tours for this family trip. Kindly advise if you need additional supporting documents to this. I have attached Passport, snapshot of ETA status, flight reservation and addtional info form for your kind perusal.

I have attached the details of my application.
I can be contacted at my mobile _____________.

Thank you in advance and appreciate your kind cooperation on this matter.

 

ok, dah dapat kan cara2 mcm mana nak appeal visa kalau tak lulus 1st application. Seterusnya terserah kepada imigresen Australia untuk proses dokumen korg. IniΒ berdasarkan pengalaman kami assist customer sebelum2 ni yg appeal dan lulus.

Ada juga, org datang pada ciknutt utk assist visa sedangkan sudah apply menggunakan agent lain. Please guys kami tak dapat berbuat apa2 lagi, mintalah pandangan dan bantuan agent korg ya. Ini Step by step rayuan visa Australia.

Salam Sayang dr Ciknutt.

Jom bercuti ke Perth bersama kami. Do visit our:

Website: www.yourbudgettrip.com
Blog: www.yourbudgettrip.com/blog
Facebook: www.facebook.com/yourbudgettrip
Instagram: www.instagram.com/yourbudgettrip

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *