BAKAL TRAVEL KE PERTH, AUSTRALIA? INI 10 HOMESTAY MUSLIM YANG ANDA BOLEH STAY TANPA NIPISKAN POKET

BAKAL TRAVEL KE PERTH, AUSTRALIA? INI 10 HOMESTAY MUSLIM YANG ANDA BOLEH STAY TANPA NIPISKAN POKET

Anda bakal travel ke Perth, Australia? Ini 8 homestay muslim yang anda boleh stay tanpa nipiskan poket. Kata nak jimat, kan. Muslim homestay memang pilihan yang tepat untuk anda.  Ni kami senaraikan beberapa kelebihan jika anda stay di muslim homestay:

  1. Kos yang lebih rendah berbanding stay di hotel. Kalau anda datang bersama keluarga yang besar dan kawan-kawan lebih menjimatkan.
  2. Dijamin suci dan bersih. Anda boleh masak-masak tanpa samak/sertu dapur dan utensils yang ada di homestay. Anda juga boleh jimat belanja makan, as makanan di Perth sememangnya mahal.
  3. Parking space. Anda boleh park kereta sewa anda tanpa risau kena saman dan sebagainya.
  4. Terletak di kawasan yang mudah untuk mendapatkan makanan halal dan juga barangan runcit halal.
  5. Lebih masa untuk gather bersama kawan-kawan dan ahli keluarga.
  6. Urusan check in dan check out yang mudah. Di uruskan oleh rakyat Malaysia yang menetap di Perth, Australia.
  7. Jimat wang. Anda boleh mendobi sendiri pakaian anda di homestay. Washer disediakan

 

BALGA MUSLIM HOMESTAY (3 BILIK)

balga 3 NP (1)

BALGA MUSLIM HOMESTAY (3 bilik) boleh memuatkan hingga 10 orang.

Akses19km ke Airport. 5.5km ke Al Taqwa Mosque. 3.8km ke Mirrabooka Square. 8km ke Megabes Souvenirs Shop Malaga. 12km ke Perth CBD. 16km ke Caversham Wildlife Park. 18km ke The Margaret River Chocolate Company. 31km ke Fremantle. 120km ke Lancelin Sand Dunes. 186km ke Pinnacles Nambung National Park. 

BALGA MUSLIM HOMESTAY (4 BILIK)

balga 4 NP (1)
BALGA MUSLIM HOMESTAY (4bilik) boleh memuatkan hingga 10 orang.

Akses: 19km ke Airport. 5.5km ke Al Taqwa Mosque. 3.8km ke Mirrabooka Square. 8km ke Megabes Souvenirs Shop Malaga. 12km ke Perth CBD. 16km ke Caversham Wildlife Park. 18km ke The Margaret River Chocolate Company. 31km ke Fremantle. 120km ke Lancelin Sand Dunes. 186km ke Pinnacles Nambung National Park. 

 

WESTMINSTER MUSLIM HOMESTAY (3BILIK)

westminster 6 kak mira NP (1)
WESTMINTER MUSLIM HOMESTAY boleh memuatkan hingga 10 orang.

Akses: 17km ke Airport. 3.5km ke Al Taqwa Mosque. 1.8km ke Mirrabooka Square (BIGW, Coles, Kmart). 6km to Megabes Souvenirs Shop Malaga. 10km ke Perth CBD. 14km ke Caversham Wildlife Park. 16km ke The Margaret River Chocolate Company. 29km ke Fremantle. 118km ke Lancelin Sand Dunes. 184km ke Pinnacles Nambung National Park.

 

WESTMINSTER MUSLIM HOMESTAY (3 BILIK)

westminster 5 kak mira NP

WESTMINTER MUSLIM HOMESTAY boleh memuatkan hingga 10 orang.

Akses: 17km ke Airport. 3.5km ke Al Taqwa Mosque. 1.8km ke Mirrabooka Square (BIGW, Coles, Kmart). 6km to Megabes Souvenirs Shop Malaga. 10km ke Perth CBD. 14km ke Caversham Wildlife Park. 16km ke The Margaret River Chocolate Company. 29km ke Fremantle. 118km ke Lancelin Sand Dunes. 184km ke Pinnacles Nambung National Park.

 

BENTLEY MUSLIM HOMESTAY (2 BILIK)

bentley 01 NP (1)

BENTLEY MUSLIM HOMESTAY (2BILIK) boleh memuatkan 6 orang. Caj Aud30/person dikenakan untuk penambahan  sehingga 8 orang.

Akses: 700m ke Halal Mart. 700m ke IGA Groceries. 3.5km ke Westfield Carousel Shopping Complex. 11km ke Airport. 13km ke Perth CBD. 22km ke Caversham Wildlife Park. 19km ke Fremantle. 5.3km ke Malaysia Park: D’nyonya, Makan2 Cafe, Sate on Charcoal, Bintang Cafe, Batavia, The Sarapan dll.

BELMONT FORUM MUSLIM HOMESTAY (5 BILIK)

belmont forum

BELMONT FORUM MUSLIM HOMESTAY (5 bilik) boleh memuatkan sehingga 17 orang. 

Akses: 900m ke Belmont Forum Shopping Mall. 8km ke Westfield Carousel Shopping Complex. 5.8km ke Airport. 10km ke Perth CBD. 21km ke Caversham Wildlife Park. 25.8km ke Fremantle. 7km ke Malaysia Park: D’nyonya, Makan2 Cafe, Sate on Charcoal, Bintang Cafe, Batavia, The Sarapan dll.

 

CANNING VALE MUSLIM HOMESTAY (3 BILIK)

CANNING VALE AIN
CANNING VALE MUSLIM HOMESTAY boleh memuatkan sehingga 8 orang. 

Akses: 19km ke Airport. 1km ke Livington Marketplace (BIGW). 4km ke Fish Markets. 25km ke Perth CBD. 36 ke Caversham Wildlife Park. 34 ke The Margaret River Chocolate Company. 18km ke  Fremantle. 118km ke Lancelin Sand Dunes. 154km ke Pinnacles Nambung National Park.

 

ATTADALE MUSLIM HOMESTAY (4 BILIK)

attadale homestay NP

ATTADALE MUSLIM HOMESTAY boleh memuatkan sehingga 16 orang. 

Akses: 19km ke Airport. 2km ke Melville Plaza (Coles). 13.8km ke Perth CBD. 44 ke Caversham Wildlife Park. 29 ke The Margaret River Chocolate Company. 8km ke Fremantle. 143km ke Lancelin Sand Dunes. 204km ke Pinnacles Nambung National Park.

 

MIRRABOOKA MUSLIM HOMESTAY (2 BILIK)

mirrabokka ain (1)
MIRRABOOKA MUSLIM HOMESTAY boleh memuatkan sehingga 6 orang. 

Akses: 17km ke Airport. 2km ke Al Taqwa Mosque. 500m ke Mirrabooka Square. 4km ke Megabes Souvenirs Shop Malaga. 10km ke Perth CBD. 13.6km ke Caversham Wildlife Park. 11km ke The Margaret River Chocolate Company. 34km ke Fremantle. 122km ke Lancelin Sand Dunes. 182km ke Pinnacles Nambung National Park.

 

VICTORIA PARK MUSLIM HOMESTAY (2 BILIK)

victoria park homestay

VICTORIA PARK MUSLIM HOMESTAY boleh memuatkan sehingga 6 orang. 

Akses: 11km ke Airport. 5km ke Al Taqwa Mosque. 1.5km ke Coles Supermarket. 7km ke Perth CBD. 23.3km ke Caversham Wildlife Park. 6km ke The Margaret River Chocolate Company. 18km ke Fremantle. 137km ke Lancelin Sand Dunes. 197km ke Pinnacles Nambung National Park.

 

Ingin membuat tempahan? Just whatsapp Nadia di +60132183454 dan Faizul di +601119944984 untuk check availability homestay.

Go Travel. With Smile

www.yourbudgettrip.com

29 thoughts on “BAKAL TRAVEL KE PERTH, AUSTRALIA? INI 10 HOMESTAY MUSLIM YANG ANDA BOLEH STAY TANPA NIPISKAN POKET

  1. Assalamualaikum…
    Kami akan berada di Perth pada 29-30th August 2017…
    Saya, isteri dan dua anak ( 8 thn dan <2thn)…
    Homestay mana yg paling sesuai utk kami?

    1. waalaikumsalam en Fazly Ramly, insyaallah semua homestay sesuai. Namun untuk lebih budget, kami cadangkan untuk ambil bilik (master bedroom) seperti di Perth CBD.

      Tapi bergantung kepada availability tarikh. Untuk lebih lanjut, hubungi 01119944984 (Faizul) atau 0132183454 (Nadia)

  2. Assalam En/Cik..
    Tumpang tanya..homestay ni mmg kena sewa the whole house atau bole bilik sahaja ye? Sbb sy dan kwn akan ke perth 27-31july ada tak bilik yg bole disewa? Buat ms ni berdua je..tak pasti kot2 last minute ada yg nak ikut ke..huhu..

    1. Salam sis Adlina, kami sediakan homestay dan roomstay. Namun untuk roomstay agak limited.
      Untuk fast response boleh hubungi/ wassap 01119944984 (Faizul) atau 0132183454 (Nadia).

  3. Assalam, I’ll be in perth June 29 to July 6…5 adults…am looking for a place to stay… which house do you recommend and how much?

    1. insyaallah saya check dulu availability tarikh tu homestay mana yg available. So far Jun n July almost full. For fast respond, kindly whatsapp me at 01119944984

  4. Assalamualaikum
    Saya bercadang untuk bercuti bersama-sama ahli keluarga seramai 5 orang pada 25-30 Nov. 2017. Adakah terdapat Homestay yang sesuai untuk kami pada tarikh tersebut?

    1. insyaallah saya check dulu availability tarikh tu homestay mana yg available. For fast respond, kindly whatsapp me at 01119944984 atau 0132183454

  5. Assalamualaikum,

    Saya dan keluarga akan berada di Perth pada 19 April – 23 April 2018.. Boleh saya tahu homestay manakah yang sesuai untuk kami sekeluarga? 2 adults + 3 children

    1. untuk saiz family en. Rafdi, kami cadangkan untuk Homestay Bentley 2bilik. namun bergantung pada availability masa encik booking.

      Insyaallah untuk 2018, kami ada menambah apartment 2 bilik.

      For fast respond, kindly whatsapp me at 01119944984 atau 0132183454

  6. Salam en. Sy bercadang utk ke perth dr 3/12 to 7/12 thn ini. Sy suami dan 2 kanak2 (7 thn) dan (5 thn). Bole advice tempat yg sesuai dan transportation services..

    Thanks

  7. assalam,sy Baharudin,inshaallah akan ke perth pada 20 aprill 18 hingga 25 hb aprill.

    Saya perlu kan penginapan dan transport semasa di sana.Saya family trip seramai 13 orang dlm perancangan.
    So, berapa kos nya semasa di sana nanti.Harap dapatkan badgetnya utk buat perancangan.
    Terima Kasih
    Whatshapp saya +0601123772349

  8. Asslm tuan
    Saya plan ke Perth bln 11 ni. Berminat nak stay kat homestay kat Victoria tu. Saya 1 family, 4 dewasa & 3 kanak2 (umur 12, 10 & 6 thn). Boleh email atau whatsapp ke 0199392315.
    TQ

  9. Asalamualaikum,
    Say akan berada di Perth pada 6-10. Nilai 2018 bersama 5 dewasa Dan 2 kanak-kanak. Saya perlu penginapan dan kereta sewa.

  10. Salam, saya plan ke Perth dengan family bulan sept nanti. Ada homestay yg boleh muatkan dalam 22orang tak? Atau ada homestay yang sebelah2? Boleh whatsapp saya 0179203839 . Thanks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *