BAKAL TRAVEL KE PERTH, AUSTRALIA? INI 10 HOMESTAY MUSLIM YANG ANDA BOLEH STAY TANPA NIPISKAN POKET

Anda bakal travel ke Perth, Australia? Ini 8 homestay muslim yang anda boleh stay tanpa nipiskan poket. Kata nak jimat, kan. Muslim homestay memang pilihan yang tepat untuk anda.  Ni kami senaraikan beberapa kelebihan jika anda stay di muslim homestay:

  1. Kos yang lebih rendah berbanding stay di hotel. Kalau anda datang bersama keluarga yang besar dan kawan-kawan lebih menjimatkan.
  2. Dijamin suci dan bersih. Anda boleh masak-masak tanpa samak/sertu dapur dan utensils yang ada di homestay. Anda juga boleh jimat belanja makan, as makanan di Perth sememangnya mahal.
  3. Parking space. Anda boleh park kereta sewa anda tanpa risau kena saman dan sebagainya.
  4. Terletak di kawasan yang mudah untuk mendapatkan makanan halal dan juga barangan runcit halal.
  5. Lebih masa untuk gather bersama kawan-kawan dan ahli keluarga.
  6. Urusan check in dan check out yang mudah. Di uruskan oleh rakyat Malaysia yang menetap di Perth, Australia.
  7. Jimat wang. Anda boleh mendobi sendiri pakaian anda di homestay. Washer disediakan

 

BALGA MUSLIM HOMESTAY (3 BILIK)

balga 3 NP (1)

BALGA MUSLIM HOMESTAY (3 bilik) boleh memuatkan hingga 10 orang.

Akses19km ke Airport. 5.5km ke Al Taqwa Mosque. 3.8km ke Mirrabooka Square. 8km ke Megabes Souvenirs Shop Malaga. 12km ke Perth CBD. 16km ke Caversham Wildlife Park. 18km ke The Margaret River Chocolate Company. 31km ke Fremantle. 120km ke Lancelin Sand Dunes. 186km ke Pinnacles Nambung National Park. 

BALGA MUSLIM HOMESTAY (4 BILIK)

balga 4 NP (1)
BALGA MUSLIM HOMESTAY (4bilik) boleh memuatkan hingga 10 orang.

Akses: 19km ke Airport. 5.5km ke Al Taqwa Mosque. 3.8km ke Mirrabooka Square. 8km ke Megabes Souvenirs Shop Malaga. 12km ke Perth CBD. 16km ke Caversham Wildlife Park. 18km ke The Margaret River Chocolate Company. 31km ke Fremantle. 120km ke Lancelin Sand Dunes. 186km ke Pinnacles Nambung National Park. 

 

WESTMINSTER MUSLIM HOMESTAY (3BILIK)

westminster 6 kak mira NP (1)
WESTMINTER MUSLIM HOMESTAY boleh memuatkan hingga 10 orang.

Akses: 17km ke Airport. 3.5km ke Al Taqwa Mosque. 1.8km ke Mirrabooka Square (BIGW, Coles, Kmart). 6km to Megabes Souvenirs Shop Malaga. 10km ke Perth CBD. 14km ke Caversham Wildlife Park. 16km ke The Margaret River Chocolate Company. 29km ke Fremantle. 118km ke Lancelin Sand Dunes. 184km ke Pinnacles Nambung National Park.

 

WESTMINSTER MUSLIM HOMESTAY (3 BILIK)

westminster 5 kak mira NP

WESTMINTER MUSLIM HOMESTAY boleh memuatkan hingga 10 orang.

Akses: 17km ke Airport. 3.5km ke Al Taqwa Mosque. 1.8km ke Mirrabooka Square (BIGW, Coles, Kmart). 6km to Megabes Souvenirs Shop Malaga. 10km ke Perth CBD. 14km ke Caversham Wildlife Park. 16km ke The Margaret River Chocolate Company. 29km ke Fremantle. 118km ke Lancelin Sand Dunes. 184km ke Pinnacles Nambung National Park.

 

BENTLEY MUSLIM HOMESTAY (2 BILIK)

bentley 01 NP (1)

BENTLEY MUSLIM HOMESTAY (2BILIK) boleh memuatkan 6 orang. Caj Aud30/person dikenakan untuk penambahan  sehingga 8 orang.

Akses: 700m ke Halal Mart. 700m ke IGA Groceries. 3.5km ke Westfield Carousel Shopping Complex. 11km ke Airport. 13km ke Perth CBD. 22km ke Caversham Wildlife Park. 19km ke Fremantle. 5.3km ke Malaysia Park: D’nyonya, Makan2 Cafe, Sate on Charcoal, Bintang Cafe, Batavia, The Sarapan dll.

BELMONT FORUM MUSLIM HOMESTAY (5 BILIK)

belmont forum

BELMONT FORUM MUSLIM HOMESTAY (5 bilik) boleh memuatkan sehingga 17 orang. 

Akses: 900m ke Belmont Forum Shopping Mall. 8km ke Westfield Carousel Shopping Complex. 5.8km ke Airport. 10km ke Perth CBD. 21km ke Caversham Wildlife Park. 25.8km ke Fremantle. 7km ke Malaysia Park: D’nyonya, Makan2 Cafe, Sate on Charcoal, Bintang Cafe, Batavia, The Sarapan dll.

 

CANNING VALE MUSLIM HOMESTAY (3 BILIK)

CANNING VALE AIN
CANNING VALE MUSLIM HOMESTAY boleh memuatkan sehingga 8 orang. 

Akses: 19km ke Airport. 1km ke Livington Marketplace (BIGW). 4km ke Fish Markets. 25km ke Perth CBD. 36 ke Caversham Wildlife Park. 34 ke The Margaret River Chocolate Company. 18km ke  Fremantle. 118km ke Lancelin Sand Dunes. 154km ke Pinnacles Nambung National Park.

 

ATTADALE MUSLIM HOMESTAY (4 BILIK)

attadale homestay NP

ATTADALE MUSLIM HOMESTAY boleh memuatkan sehingga 16 orang. 

Akses: 19km ke Airport. 2km ke Melville Plaza (Coles). 13.8km ke Perth CBD. 44 ke Caversham Wildlife Park. 29 ke The Margaret River Chocolate Company. 8km ke Fremantle. 143km ke Lancelin Sand Dunes. 204km ke Pinnacles Nambung National Park.

 

MIRRABOOKA MUSLIM HOMESTAY (2 BILIK)

mirrabokka ain (1)
MIRRABOOKA MUSLIM HOMESTAY boleh memuatkan sehingga 6 orang. 

Akses: 17km ke Airport. 2km ke Al Taqwa Mosque. 500m ke Mirrabooka Square. 4km ke Megabes Souvenirs Shop Malaga. 10km ke Perth CBD. 13.6km ke Caversham Wildlife Park. 11km ke The Margaret River Chocolate Company. 34km ke Fremantle. 122km ke Lancelin Sand Dunes. 182km ke Pinnacles Nambung National Park.

 

VICTORIA PARK MUSLIM HOMESTAY (2 BILIK)

victoria park homestay

VICTORIA PARK MUSLIM HOMESTAY boleh memuatkan sehingga 6 orang. 

Akses: 11km ke Airport. 5km ke Al Taqwa Mosque. 1.5km ke Coles Supermarket. 7km ke Perth CBD. 23.3km ke Caversham Wildlife Park. 6km ke The Margaret River Chocolate Company. 18km ke Fremantle. 137km ke Lancelin Sand Dunes. 197km ke Pinnacles Nambung National Park.

 

Ingin membuat tempahan? Just whatsapp Nadia di +60132183454 dan Faizul di +601119944984 untuk check availability homestay.

Go Travel. With Smile

www.yourbudgettrip.com

51 thoughts on “BAKAL TRAVEL KE PERTH, AUSTRALIA? INI 10 HOMESTAY MUSLIM YANG ANDA BOLEH STAY TANPA NIPISKAN POKET

  • May 21, 2017 at 11:01 pm
    Permalink

    Assalamualaikum…
    Kami akan berada di Perth pada 29-30th August 2017…
    Saya, isteri dan dua anak ( 8 thn dan <2thn)…
    Homestay mana yg paling sesuai utk kami?

    Reply
    • May 23, 2017 at 10:47 pm
      Permalink

      waalaikumsalam en Fazly Ramly, insyaallah semua homestay sesuai. Namun untuk lebih budget, kami cadangkan untuk ambil bilik (master bedroom) seperti di Perth CBD.

      Tapi bergantung kepada availability tarikh. Untuk lebih lanjut, hubungi 01119944984 (Faizul) atau 0132183454 (Nadia)

      Reply
  • May 26, 2017 at 8:22 am
    Permalink

    Assalam En/Cik..
    Tumpang tanya..homestay ni mmg kena sewa the whole house atau bole bilik sahaja ye? Sbb sy dan kwn akan ke perth 27-31july ada tak bilik yg bole disewa? Buat ms ni berdua je..tak pasti kot2 last minute ada yg nak ikut ke..huhu..

    Reply
    • May 26, 2017 at 2:53 pm
      Permalink

      Salam sis Adlina, kami sediakan homestay dan roomstay. Namun untuk roomstay agak limited.
      Untuk fast response boleh hubungi/ wassap 01119944984 (Faizul) atau 0132183454 (Nadia).

      Reply
  • May 30, 2017 at 9:26 am
    Permalink

    Assalam, I’ll be in perth June 29 to July 6…5 adults…am looking for a place to stay… which house do you recommend and how much?

    Reply
    • May 30, 2017 at 12:35 pm
      Permalink

      insyaallah saya check dulu availability tarikh tu homestay mana yg available. So far Jun n July almost full. For fast respond, kindly whatsapp me at 01119944984

      Reply
  • August 27, 2017 at 11:26 pm
    Permalink

    Assalamualaikum
    Saya bercadang untuk bercuti bersama-sama ahli keluarga seramai 5 orang pada 25-30 Nov. 2017. Adakah terdapat Homestay yang sesuai untuk kami pada tarikh tersebut?

    Reply
    • August 29, 2017 at 10:17 am
      Permalink

      insyaallah saya check dulu availability tarikh tu homestay mana yg available. For fast respond, kindly whatsapp me at 01119944984 atau 0132183454

      Reply
  • August 29, 2017 at 3:09 am
    Permalink

    Salam nk tnya kalo bentley homesty tu..mudah ke nk dptkn public transport?

    Reply
    • August 29, 2017 at 10:19 am
      Permalink

      both homestay sangat dekat dengan bus stop. untuk fast respond at 01119944984

      Reply
  • September 3, 2017 at 12:18 am
    Permalink

    Salam, untk 16org mewakili 4keluarga.. plg ramai 1keluarga 6org.. ada rumah y sesuai?

    Reply
    • September 11, 2017 at 8:51 am
      Permalink

      For fast respond, kindly whatsapp me at 01119944984 atau 0132183454
      Bila plan nak pergi tu tuan?

      Reply
  • September 11, 2017 at 2:39 pm
    Permalink

    Assalamualaikum,

    Saya dan keluarga akan berada di Perth pada 19 April – 23 April 2018.. Boleh saya tahu homestay manakah yang sesuai untuk kami sekeluarga? 2 adults + 3 children

    Reply
    • September 11, 2017 at 6:49 pm
      Permalink

      untuk saiz family en. Rafdi, kami cadangkan untuk Homestay Bentley 2bilik. namun bergantung pada availability masa encik booking.

      Insyaallah untuk 2018, kami ada menambah apartment 2 bilik.

      For fast respond, kindly whatsapp me at 01119944984 atau 0132183454

      Reply
  • September 12, 2017 at 12:11 am
    Permalink

    Salam en. Sy bercadang utk ke perth dr 3/12 to 7/12 thn ini. Sy suami dan 2 kanak2 (7 thn) dan (5 thn). Bole advice tempat yg sesuai dan transportation services..

    Thanks

    Reply
  • September 20, 2017 at 4:03 pm
    Permalink

    assalam,sy Baharudin,inshaallah akan ke perth pada 20 aprill 18 hingga 25 hb aprill.

    Saya perlu kan penginapan dan transport semasa di sana.Saya family trip seramai 13 orang dlm perancangan.
    So, berapa kos nya semasa di sana nanti.Harap dapatkan badgetnya utk buat perancangan.
    Terima Kasih
    Whatshapp saya +0601123772349

    Reply
    • September 23, 2017 at 8:04 am
      Permalink

      Waalaikumsalam En Baharudin. maaf atas kelewatan reply comment encik. Insyaallah kami boleh bantu trip encik berdasarkan bajet encik.

      Team kami akan whatsapp encik dengan kadar segera.

      For fast respond kindly whatsapp at http://www.wasap.my/60132183454

      Reply
  • January 2, 2018 at 10:26 pm
    Permalink

    Salam boleh email saya di qah_88@yahoo.com atau whatapps saya di 0172244971 untuk homestay yang available pada 14oct smpai 19 oct 2018? Nak yang 2 bilik punya. Terima kasih

    Reply
    • January 3, 2018 at 9:24 am
      Permalink

      Salam Syafiqah, terima kasih kerana berminat dengan perkhidmatan yourbudgettrip.com. Kami akan hubungi cik ASAP.

      For fast respond kindly whatsapp at http://www.wasap.my/60132183454

      Reply
  • January 19, 2018 at 2:16 pm
    Permalink

    Asslm tuan
    Saya plan ke Perth bln 11 ni. Berminat nak stay kat homestay kat Victoria tu. Saya 1 family, 4 dewasa & 3 kanak2 (umur 12, 10 & 6 thn). Boleh email atau whatsapp ke 0199392315.
    TQ

    Reply
    • February 3, 2018 at 10:49 am
      Permalink

      Salam Yuslinda, terima kasih kerana berminat dengan perkhidmatan yourbudgettrip.com. Kami akan hubungi cik ASAP.

      For fast respond kindly whatsapp at http://www.wasap.my/60132183454

      Reply
  • February 2, 2018 at 11:08 pm
    Permalink

    Asalamualaikum,
    Say akan berada di Perth pada 6-10. Nilai 2018 bersama 5 dewasa Dan 2 kanak-kanak. Saya perlu penginapan dan kereta sewa.

    Reply
    • February 3, 2018 at 10:50 am
      Permalink

      Salam Ismail, terima kasih kerana berminat dengan perkhidmatan yourbudgettrip.com.

      Maaf tuan, Nilai tu bulan berapa ya? 🙂

      For fast respond kindly whatsapp at http://www.wasap.my/60132183454

      Reply
  • February 7, 2018 at 10:33 am
    Permalink

    Salam, saya plan ke Perth dengan family bulan sept nanti. Ada homestay yg boleh muatkan dalam 22orang tak? Atau ada homestay yang sebelah2? Boleh whatsapp saya 0179203839 . Thanks

    Reply
    • February 10, 2018 at 1:22 pm
      Permalink

      Salam Myra, terima kasih kerana berminat dengan perkhidmatan yourbudgettrip.com. Kami akan hubungi cik ASAP.

      For fast respond kindly whatsapp at http://www.wasap.my/60132183454

      Reply
  • March 2, 2018 at 4:00 pm
    Permalink

    Asalamualaikum,
    Saya akan berada di Perth pada 3-11 May 2018 bersama 1 wife dan 1 anak (below tahun). Homestay yg mana sesuai tuan

    Reply
    • March 7, 2018 at 11:14 am
      Permalink

      Salam Azhar, terima kasih kerana berminat dengan perkhidmatan yourbudgettrip.com. Kami akan hubungi tuan ASAP.

      Ada beberapa homestay yg masih available utk tarikh tu.
      For fast respond kindly whatsapp at http://www.wasap.my/60132183454

      Reply
  • March 6, 2018 at 12:03 am
    Permalink

    Hi, saya akan ke Perth pada 21-27 okt 2018. Kami 3 org dewasa dan 1 orang bayi umur 1 tahun. Boleh recommend saya homestay mana yg sesuai. Nak yang 2 bilik. Dan dekat dengan public transport. Saya juga bercadang untuk sewa kereta 1 – 2 hari.

    Reply
    • March 7, 2018 at 11:15 am
      Permalink

      Salam Tuan, terima kasih kerana berminat dengan perkhidmatan yourbudgettrip.com. Kami akan hubungi ASAP.

      For fast respond kindly whatsapp at http://www.wasap.my/60132183454

      Reply
  • April 5, 2018 at 9:31 pm
    Permalink

    Saya plan ke perth 17-26 dec.. nak homestay 2 blik n transport tuk 2 adult n 4 kids (9..7..5..4).. nk cari transport skali yg budget..

    Reply
    • April 12, 2018 at 12:34 pm
      Permalink

      Salam Amie. Terima ksaih kerana berminat dengan perkhidmatan yourbudgettrip.com
      Insyaallah untuk tariukh tu banyak lagi homestay yang available, begitu juga dengan kereta sewa.

      untuk respond lebih pantas dan untuk booking boleh terus whatsapp Nadia di http://www.wasap.my/60132183454

      Reply
  • April 9, 2018 at 9:09 am
    Permalink

    kat mana saya boleh dapatkan sewa mini bus yang murah ye sekali dengan driver untuk 32 orang. lepastu nak homestay untuk muatkan 27 org peljar perempuan dan roomstay utk 5 org lelaki

    Reply
  • April 12, 2018 at 8:28 pm
    Permalink

    salam…
    saya bersama family dan kawan akan bercuti di Perth selama seminggu..berikut ada itinerary kami masa berada di sana…bolehkan pihak tuan berikan homestay yang sesuai dan berdekatan pada tarikh tersebut?

    18/8 – Perth City
    19/8 – Margaret ariver
    20/8 – Albany
    21/8 – Perth City
    22/8 – Kalbarri
    23 -24/8 Perth City
    25/8 Back to Malaysia

    Terima Kasih terlebih dahulu..

    Reply
  • April 12, 2018 at 8:30 pm
    Permalink

    maaf, kami semua dalam 6 org

    Reply
    • April 12, 2018 at 10:17 pm
      Permalink

      🙂

      Reply
  • April 23, 2018 at 1:29 pm
    Permalink

    Assalam.. saya mencari homestay yg sesuai untuk 6 orang (2 family) dan juga transport. Cadangnya hendak ke perth 29 Oktober – 3 Nov 2018. In fact, kalau ada tour guide yang reliable pun elok..

    Reply
    • April 27, 2018 at 11:24 am
      Permalink

      waalaikumsalam
      kami ada homestay yg muat untuk 6pax untuk tarikh.
      untuk fast respond dan maklumat lanjut boleh hubungi/whatsapp nadia (0132183454)

      Reply
  • April 26, 2018 at 12:24 pm
    Permalink

    Hi, Assalammualaikum..

    group saya 6 dewasa 2 kanak bawah 4 tahun.
    homestay mana y budget utk kami. kami tidak bercadang utk sewa kereta. jd homestay y dekat dgn train station adalah keutamaan kami.

    Reply
  • July 11, 2018 at 4:24 pm
    Permalink

    Salam..boleh tau availability + kos roomstay untuk spring season (September-November 2018/2019). 2 dewasa dan 1 infant (1y8m old)

    Reply
    • July 15, 2018 at 10:57 am
      Permalink

      terima kasih Khairuddin kerana berminat dengan perkhidmatan kami.
      untuk lebih lanjut boleh hubungi Nadia di http://www.wasap.my/60132183454

      untuk availibility homestay kami perlukan tarikh
      Thanks

      Reply
  • July 17, 2018 at 12:37 pm
    Permalink

    Salam, boleh tak bagi anggaran kos 5h4m untuk 18 dewasa 5 kanak-kanak untuk apartmen, transport, tour guide, nak yang free & easy, sebab ada kanak2, bawah setahun, bawah 3 tahun. Perjalanan Disember 2018. Bagi anggaran harga terus disini.

    Reply
    • August 12, 2018 at 3:40 pm
      Permalink

      terima kasih khairul kerana berminat dengan perkhidmatan kami.
      untuk lebih lanjut boleh hubungi Nadia di http://www.wasap.my/60132183454

      Kami ada menawarkan pakej 5hari 4malam. promosi sehingga 30 september 2018: RM1875 dewasa, RM1405 kanak2

      Reply
  • August 7, 2018 at 5:15 pm
    Permalink

    Salam.. saya akan ke Perth pada 27 Sept 2018 hingga 1 Oct 2018. Saya datang bersama dua family, 4 adult, 5 kanak2 dan seorg bayi. Kami masih mencari homestay yang sesuai utk kami dan juga kereta sewa.

    Reply

Leave a Reply to faizulramli Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *